Darovi

 

Vaši darovi so nam v veliko pomoč pri delovanju. Hvala za vaše partnerstvo v širjenju dobre novice - evangelija!

1.

Naš glavni TR:  SI56 0201 9026 2141 831 (pri NLB)
Naš poštni naslov: Društvo za pomoč ljudem Krščanski Center, Ob železnici 18, Ljubljana
Sklic pri nakazilu lahko pustite prazen (izberete SI 99 ali NRC).
Upoštevamo tudi vašo željo, če v namen nakazila napišete, kam naj usmerimo vašo donacijo (medijska dejavnost // izobraževanje // pomoč ljudem v stiski).
 

2.
Za direktno podporo posameznemu Krščanskemu Centru lahko nakazujete ali na banki sklenete trajnik na naslednje naše TR (bančne račune):
- KC Ljubljana, Ob železnici 18, Ljubljana: SI56 6100 0002 1853 671 (pri DH)
- KC Šentjur: KC Ljubljana, Ob železnici 18, Ljubljana: SI56 1964 0501 4368 515 (pri DBS)
- KC Novo mesto, Podbevškova ulica 28, Novo mesto: SI56 6100 0001 2146 590 (pri DH)

Nekaj primerov, kako lahko preko svoje e-banke sklenete trajnik, je na tej povezavi.

 
3.
Preko storitve Paypal ali s kreditno kartico nam lahko darujete
s klikom na to povezavo (obrazec je v angleščini, prejemnik je Društvo za pomoč ljudem Krščanski Center Ljubljana). Direktno iz Paypal pa nam lahko to donacijo pošljete na naslov sprejmi.si@gmail.com

Za donacije iz tujine priporočamo nakazilo na naš TR preko Transferwise, ki ima zelo nizke stroške posredovanja (Paypal ima provizije okoli 3,6% pri večjih donacijah, pod 20 € pa že več kot 5%).

4. 
Do 1 odstotek vaše dohodnine, ki bi sicer ostala v državnem proračunu, lahko brezplačno namenite Krščanskemu Centru Slovenija: dopolnite obrazec na tej povezavi, potem shranite pdf, ga natisnete in pošljete na FURS. Če imate digitalni certifikat (ali smsPASS), isto vlogo lahko najhitreje oddate elektronsko na eDavkih. V obeh primerih vaša odločitev glede tega potem velja, dokler je ne spremenite.

5.
Podjetja za donacije na enega ali več zgoraj navedenih TR od 2022 dalje lahko uveljavljajo davčno olajšavo do 1 odstotka obdavčenega prihodka v tekočem letu (to je 100 € za vsakih 10.000 € prihodkov), a največ do višine davčne osnove (za olajšavo se ne prizna več kot je dobiček v tem letu). Upoštevajo se lahko nakazila na TR, izvedena najkasneje zadnji dan tekočega leta (prenos iz preteklih obdobij oz. naprej ni možen).
 
Potrdilo o vaših prejetih donacijah vam bomo poslali po pošti v mesecu januarju za preteklo leto, na vašo željo pa lahko tudi za vsak dar posebej. Vsa vprašanja glede donacij nam lahko pošljete po e-pošti na sprejmi.si@gmail.com.

Hvala vnaprej.

Želimo vam obilo Božjega blagoslova!

Ekipa Krščanskega Centra