Darovi


Vaši darovi so nam v veliko pomoč pri delovanju. Hvala za vaše partnerstvo v širjenju dobre novice - evangelija!

1.

Naš glavni TRSI56 0201 9026 2141 831 (pri NLB, swift: LJBASI2X)
Naš poštni naslov: Društvo za pomoč ljudem Krščanski Center, Ob železnici 18, Ljubljana
Sklic pri nakazilu lahko pustite prazen (izberete SI 99 ali NRC).
Upoštevamo tudi vašo željo, če v namen nakazila napišete, kam naj usmerimo vašo donacijo (medijska dejavnost // izobraževanje // pomoč ljudem v stiski).
 

2.
Za direktno podporo posameznemu Krščanskemu Centru lahko nakazujete ali na banki sklenete trajnik na naslednje naše TR (bančne račune):
- KC Ljubljana, Ob železnici 18, Ljubljana: SI56 6100 0002 1853 671 (pri DH)
- KC Šentjur: KC Ljubljana, Ob železnici 18, Ljubljana: SI56 1964 0501 4368 515 (pri DBS)
- KC Novo mesto, Podbevškova ulica 28, Novo mesto: SI56 6100 0001 2146 590 (pri DH)

Nekaj primerov, kako preko svoje e-banke sklenete trajnik, je na tej povezavi.

 
3.
Preko storitve Paypal ali s kreditno kartico nam lahko darujete
s klikom na to povezavo (obrazec je v angleščini, prejemnik je Društvo za pomoč ljudem Krščanski Center Ljubljana). Direktno iz Paypal pa nam lahko to donacijo pošljete na naslov sprejmi.si@gmail.com

Za donacije iz tujine priporočamo nakazilo na naš TR preko sistema Wise, ki ima zelo nizke stroške posredovanja (Paypal ima provizije okoli 3,6% pri večjih donacijah, pod 20 € pa že več kot 5%).

4. 
Do 1 odstotek dohodnine, ki bi sicer ostala v državnem proračunu, lahko davčni zavezanci v Sloveniji brezplačno namenijo Krščanskemu Centru Slovenija: dopolnite obrazec na tej povezavi, potem shranite pdf, ga natisnete in pošljete na FURS. Če imate digitalni certifikat (ali smsPASS), isto vlogo lahko najhitreje oddate elektronsko na eDavkih. V obeh primerih vaša odločitev na oddani vlogi velja, dokler je ne spremenite z drugo vlogo.

5.
Podjetja za donacije na enega ali več zgoraj navedenih TR od 2022 dalje lahko uveljavljajo davčno olajšavo do 1 odstotka obdavčenega prihodka v tekočem letu (to je 100 € za vsakih 10.000 € prihodkov), a največ do višine davčne osnove (za olajšavo se ne prizna več kot je dobiček v tem letu). Upoštevajo se lahko nakazila na TR, izvedena najkasneje zadnji dan tekočega leta (prenos iz preteklih obdobij oz. naprej ni možen).
 
Potrdilo o prejemu vaših donacij vam pošljemo samo na vašo pisno željo, in sicer za želeno obdobje v zadnjih pet letih, ali pa za vsak dar posebej. Sporočila glede donacij nam lahko pošljete po e-pošti na sprejmi.si@gmail.com.

Hvala vnaprej.


Želimo vam obilo Božjega blagoslova!

Ekipa Krščanskega Centra